PTFE Afdichtingen

NewDealSeals heeft de afgelopen 25 jaar bedrijven geadviseerd over het gebruik van PTFE (polytretrafluorethylene). PTFE of Teflon® beschikt over een uitstekende chemische resistentie, is bestand tegen lage (tot -200°C) en hoge temperaturen (tot +327 °C) en heeft de laagste wrijvingscoëfficiënt van alle kunststoffen.

PTFE is echter beperkt bruikbaar voor toepassingen waar een hoge mechanische belasting vereist is. In tegenstelling tot elastomeren, heeft PTFE geen geheugen. PTFE afdichtingen hebben daarom vaak een tweede element nodig, zoals een rubberen o-ring of een stalen veer die ervoor zorgt dat de PTFE afdichting op spanning blijft, en kan functioneren als afdichting. Hieronder worden de meest voorkomende PTFE afdichtingen kort beschreven.

Contact Expert
Blauwe PTFE veergeactiveerde afdichtingen

Veergeactiveerde Afdichtingen

Een Veergeactiveerde Afdichting (Synering®) is een geavanceerd afdichtingsconcept voor extreme behoeften die niet met standaard oplossingen kunnen worden opgelost.

Veergeactiveerde Afdichtingen

Zuigerafdichtingen

Zuigerafdichtingen worden gebruikt in cilinders als vloeistofafdichting. Zuigerafdichtingen dichten af tegen de cilinderwand en voorkomen zodoende lekkage van vloeistof langs de cilinderkop.

Zuigerafdichtingen

Afstrijkers | Schrapers

Afstrijkers of schrapers voorkomen dat stof, vuil, zandkorrels, metaalresten of vocht binnendringen in axiaal bewegende zuigerstangen en plunjers.

Afstrijkers | Schrapers

Stangafdichtingen

Stangafdichtingen worden gebruikt in cilinders als vloeistofafdichting. Ze dichten af op de cilinderstang en voorkomen lekkage van vloeistof vanuit de cilinder naar buiten.

Stangafdichtingen

Geleideringen

Een Geleidering geleidt de zuiger en stang van een hydraulische cilinder en absorbeert dwarskrachten. Voordelen zijn een hoog draagvermogen, slijtvastheid, laag wrijvingscoëfficiënt en meer.

Geleideringen

Roterende afdichtingen

Roterende afdichtingen worden gebruikt in applicaties met oscillerende of roterende bewegingen om vloeibare smeermiddelen binnen te houden én het binnendringen van vuil en water te voorkomen.

Roterende afdichtingen

Back-up Ringen | Steunringen

De Back-up ringen of steunringen worden (in combinatie met O-ringen) toegepast ter vermijding van spleet extrusie. Back-up ringen kunnen zowel statisch als dynamisch worden toegepast.

Back-up Ringen | Steunringen

Ons PTFE materialen assortiment

Relevante PTFE Materialen

De PTFE afdichtingen zijn standaard beschikbaar als 100% PTFE-uitvoering (Virgin), maar kunnen ook gevuld worden met diverse percentages glas, molybdeendisulfide, polymeren, koolstof, koolstofvezel, grafiet en/of brons.

NewDealSeals levert PTFE & Kunststof afdichtingen volgens diverse normen (ISO 3601-4) en met diverse goedkeuringen (KTW, USP, NSF 51 61, WRC, WRAS, FDA, R67 01). De PTFE & Kunststof-ringen zijn verkrijgbaar in meer dan 50 verschillende compounds, onderverdeeld in de volgende materialen:

  1. PTFE (Teflon®, Turcon®)
  2. PCTFE (Kel-F®, Neoflon®)
  3. PEEK (VICTREX®)
  4. PA6 (Nylon®)
  5. POM
  6. PE
  7. PET
Meer over PTFE Materialen

Klantcase PTFE Afdichting

2

Reductie Olielekkage Stangafdichting

Een van onze klanten had een probleem met een bestaande stangafdichting. De reden voor falen was onbekend, maar de olielekkage was zorgwekkend.

Ga naar Klantcase